Jan Janssen,

de eerste Nederlander die ooit de Tour de France won, moest het als wielrenner vooral hebben van zijn ijzersterke wedstijdmentaliteit en intelligentie. Die eigenschappen leverden hem behalve de wereldtitel nog een ongekende reeks van aansprekende suksessen op zoals:
 • Winnaar Tour de France 1968
 • Puntenklassement Tour de France '64, '65, '67
 • Wereldkampioen profs '64
 • Kampioenschap van Zurich '62
 • Paris-Nice '64
 • Ronde van Nederland '65
 • Bordeaux-Paris '66
 • Paris-Roubaix '67
 • Ronde van Spanje '67
 • Super-Prestige Pernod '67
 • Ronde van Mallorca '67

1972

Direkt na zijn actieve wielercarrière begint Jan Janssen zijn eigen wielermerk. Net als op de fiets streeft hij ook met deze activiteit naar het allerhoogste.
Hij merkt al snel dat er een markt bestaat van echt kritische consumenten die alleen met het allerbeste genoegen nemen en bovendien op zoek zijn naar een fiets die naadloos aansluit bij hun eigen identiteit en gebruiksbehoefte. Speciaal voor deze markt is het Jan Janssen Personal Options concept ontwikkeld. Een goed doordacht systeem waarbij de consument zelf bepaalt hoe zijn fiets er uitziet!. Kortom maatwerk tot in de kleine details of zoals we bij Jan Janssen zeggen...

Perfectie op maat gemaakt!


Ontwikkeling

Op basis van onze jarenlange ervaring en met behulp van de laatste technologische ontwikkelingen worden de frames ontworpen. Gebeurde dit vroeger nog op de vertrouwde tekentafel; tegenwoordig maken de CAD en FEM gebaseerde ontwerpsystemen zich ook voor de framebouw verdienstelijk.Vervolgens worden de frames zorgvuldig gelast door professionals. Door de populariteit van aluminium als framemateriaal heeft vooral het TIG-lassen een hoge vlucht genomen.
Na het lassen krijgen de aluminium frames een hitte-behandeling; om de materiaal-eigenschappen naar een nog hoger niveau te tillen en de levensduur te verlengen. Voor onze aluminium frames gebruiken we uitsluitend de T6T4 behandeling, die in de industrie als de meest hoogwaardige bekend staat. Afsluitend ondergaan de frames een fosfaat behandeling, waardoor de eerste laklaag nog beter aan het materiaal hecht.

Productie

Na een uitvoerige controle krijgt wordt er op ieder frame meerdere lagen 'natlak' gespoten afhankelijk van het lakdesign. Na het uitmoffelen van deze lagen worden de transfers aangebracht; bij exclusievere lakdesigns daarentegen worden de transfers gespoten m.b.v. een airbrush.
Als het lakdesign uiteindelijk helemaal voltooid is wordt nog een 'eindlaag' blanke vernis toegevoegd. Afhankelijk van het soort frame is deze eindlaag in poedercoating of moffellak. De transfers zitten dus onder een transparante vernislaag waardoor ze beter intact blijven. Zodra het frame gereed is wordt deze volgens de door de klant uitgekozen specificatie -en de evt. door de dealer uitgevoerde meting- afgemonteerd. Balhoofdbuis en brackethuls worden getapt en gefraisd, de vork gemonteerd, de wielen worden nog met de hand gespaakt omdat dit nog altijd de beste kwaliteit geeft, de complete groep wordt gemonteerd.
Iedere fiets wordt van begin tot einde door één monteur afgemonteerd en vervolgens gecontroleerd. De uiteindelijke aflevering wordt verricht door de geauthoriseerde Jan Janssen Dealer.

Wat is de levertijd van een fiets?

De gemiddelde levertijd op een door uzelf samengestelde fiets ligt op ca. 4 weken. Bij uw bestelling -als alle variabelen zoals maat, lakdesign en afmontage ingevuld zijn- kunnen we via uw dealer een concrete levertijd afgeven.

Kan ik ook andere kleuren kiezen dan die uit de huidige collectie?

Jazeker, ook lakdesigns van vorige modeljaren of uw eigen ontwerp kunnen toegepast worden. Mits u maar duidelijk het design en de kleurinvulling ervan kunt overbrengen; bijv. met ontwerp en RAL en/of Pantone kleurnummers.

Hoe kies ik de meest geschikte frame-maat?

1) Op advies van uw dealer; al dan niet m.b.v. een meet-systeem
2) Door het overnemen van de maten van uw huidige fiets; vooropgesteld dat u daar goed op zit! Voor een succesvolle conversie kunt u hier ons meetformulier downloaden.

Kan ik een fiets direct bij Jan Janssen Fietsen kopen?

Nee, een JAN JANSSEN fiets kan UITSLUITEND bij de tweewielerspecialist besteld worden.

Fietst Jan Janssen zelf nog wel?

Jazeker, minimaal 4 keer per week een ritje van gemiddeld 90km. Na twee jaar op een Edge met Campagnolo Record rijdt hij sinds augustus 2012 op een Blade met Shimano Dura-Ace DI2.


Wij ontvangen graag een bericht van U!


Deze site is zo compleet mogelijk gemaakt en is continu aan verandering onderhevig.
Heeft u nog steeds onbeantwoorde vragen en/of suggesties ? Wij horen het graag!

Bedankt voor uw bericht. U krijgt zo spoedig mogelijk een antwoord.