JAN JANSSEN

De eerste Nederlander die ooit de Tour de France won, moest het als wielrenner vooral hebben van zijn ijzersterke wedstrijdmentaliteit en intelligentie. Die eigenschappen leverden hem behalve de wereldtitel nog een ongekende reeks van aansprekende successen op.

Eindklassement Paris-Nice 1964
Eindklassement Ronde van Spanje 1967
Paris-Roubaix 1967
Puntenklassement Tour de France 1964
Puntenklassement Tour de France 1965
Puntenklassement Tour de France 1967
Eindklassement Tour de France 1968
Wereldkampioen 1964

1968

Jan Janssen schrijft geschiedenis door als eerste Nederlander in 1968 de Tour de France te winnen. In 1966 verovert hij al de tweede plek en in 1967 zet hij de Ronde van Spanje op zijn naam.

De Belgische toprenner Eddy Merckx merkt het in 1967 al op: “Jan Janssen kan de Tour de France winnen, omdat hij een compleet renner is! Hij kan tijdrijden, bergop rijden, sprinten en zelfs een zesdaagse rijden.”

Niets wijst er in 1968 op dat Janssen de 55e editie van de Tour gaat winnen. Op de slotdag staat hij slechts derde in het klassement, op 16 seconden achterstand van de Belgische geletruidrager Herman van Springel. Maar in de afsluitende tijdrit naar de wielerbaan van Vincennes in Parijs buigt Janssen de achterstand om in een voorsprong van 38 seconden. Van Springel redt het niet en moet genoegen nemen met de tweede plaats in het eindklassement.
Huilend neemt Janssen de huldiging door supporters in ontvangst en krijgt het geel om de schouders.

1972

Direkt na zijn actieve wielercarrière begint Jan Janssen zijn eigen wielermerk. Net als op de fiets streeft hij ook met deze activiteit naar het allerhoogste. Hij merkt al snel dat er een markt bestaat van echt kritische consumenten die alleen met het allerbeste genoegen nemen en bovendien op zoek zijn naar een fiets die naadloos aansluit bij hun eigen identiteit en gebruiksbehoefte.

Speciaal voor deze markt is het Jan Janssen Personal Options concept ontwikkeld. Een goed doordacht systeem waarbij de consument zelf bepaalt hoe zijn fiets er uitziet!. Kortom maatwerk tot in de kleine details of zoals we bij Jan Janssen zeggen “Perfectie op maat gemaakt!