1968

Meer dan 50 jaar geleden won Jan Janssen de Tour de France. Ter ere van deze prestatie is de limited-edition Jan Janssen 1968 uitgebracht. Van deze exclusieve racefiets zijn slechts 68 exemplaren geproduceerd.

Elke 1968 is volledig met de hand gemonteerd en uitgevoerd met custom-made lederen zadel met 1968 print en lederen stuurlint. De 1968 is inclusief een door Jan Janssen gesigneerd echtheidscertificaat en het speciaal voor de gelegenheid gepubliceerde fotoboek 1968

Klassiek design

Laat je niet misleiden door het klassieke uiterlijk van de 1968. Het is een high-end racefiets met een zeer hoogwaardig CrMo stalen frame en hedendaagse race-geometrie. Het frame is geschikt voor 28mm banden.

Oog voor detail

Het frame van de 1968 is geconstrueerd met de laatste moderne framebouw-technieken en met uitermate veel oog voor detail.  Evenals de afmontage met het uniek genummerde en het door Jan Janssen persoonlijk gesigneerde RVS kaderplaatje en de stuurpen in framekleur.

Techniek herontdekt

Net als de authentieke tourfiets van Jan Janssen uit 1968 is deze limited-edition afgemonteerd met Campagnolo componenten. Campagnolo Potenza Silver, met een historie van meer dan 80 jaar en de technologie van morgen!

ZONDAG 21 JULI 1968

is de dag die mijn hele leven heeft veranderd. De 55,2 kilometers tussen Melun de wielerbaan in Parijs zijn de belangrijkste kilometers die ik ooit gereden heb. Sindsdien is er geen dag voorbij gegaan dat ik er niet bij stil heb gestaan dat ik de Tour de France heb gewonnen. Al vijftig jaar lang. De 1968 staat symbool voor deze onvergetelijke herinnering en is daarmee een unieke fiets met karakter.