PRECIES 50 JAAR GELEDEN

Precies 50 jaar geleden won Jan Janssen de Tour de France. Ter ere van deze prestatie brengen we een limited edition Jan Janssen fiets uit.

Via Facebook kunt u de productie van de 1968 limited-edition volgen totdat ze, met een door Jan Janssen gesigneerd foto-art-book, worden geleverd bij de Jan Janssen dealer op de dag waarop de Tour de France van start gaat.

Klassiek design

Laat je niet misleiden door het klassieke uiterlijk van de 1968. Het is een high-end racefiets met een zeer hoogwaardig CrMo stalen frame en hedendaagse race-geometrie. Het frame is geschikt voor 28mm banden.

1968_iso

Oog voor detail

Het frame van de 1968 is geconstrueerd met de laatste moderne framebouw-technieken en met uitermate veel oog voor detail.  Evenals de afmontage met het uniek genummerde en het door Jan Janssen persoonlijk gesigneerde RVS kaderplaatje en de stuurpen in framekleur.

1968_raceplate

Techniek herontdekt

Net als de authentieke tourfiets van Jan Janssen uit 1968 is deze limited-edition afgemonteerd met Campagnolo componenten. Campagnolo Potenza Silver, met een historie van meer dan 80 jaar en de technologie van morgen!

1968_front

ZONDAG 21 JULI 1968

is de dag die mijn hele leven heeft veranderd. De 55,2 kilometers tussen Melun de wielerbaan in Parijs zijn de belangrijkste kilometers die ik ooit gereden heb. Sindsdien is er geen dag voorbij gegaan dat ik er niet bij stil heb gestaan dat ik de Tour de France heb gewonnen. Al vijftig jaar lang. De 1968 staat symbool voor deze onvergetelijke herinnering en is daarmee een unieke fiets met karakter.

JJw1968