Torino – Nice Rally

De Torino-Nice Rally is dé ultieme uitdaging voor elke fietsfanaat. Een veelzijdige bikepacking-route die je kunt rijden op een racefiets, mountainbike of gravelbike. Verwacht geen technische mountainbike-passages, maar wel een rit die je fysiek op de proef stelt en je rijkelijk beloont.

De route strekt zich uit over zo’n 485 kilometer asfalt, waarbij je hoogtes tot 2750 meter bereikt. Twee cols uit de Grand Tour liggen op je pad, samen met 240 kilometer ruig gravel langs de grens, vaak op hoogtes van 2000 meter of meer. De nationale parken Queyras en Mercantour, en de Ligurische, Cottische en Maritieme Alpen sieren het landschap. Voor de avonturiers die bereid zijn lange dagen in het zadel door te brengen (>9 uur), belooft de tocht adembenemende zonsopkomsten en -ondergangen.

Wat ooit begon als een groepsrit en fondsenwerving voor het goede doel Smart Shelter Foundation, is nu een jaarlijks evenement voor zo’n 250 renners. Maar het is niet alleen een georganiseerde rally; het is ook een route die je met je beste fietsvrienden zelfstandig kunt rijden.

Met de Torino-Nice Rally ben je niet gebonden aan een vastomlijnde route op de kaart. Onderweg zijn er diverse opties en alternatieve paden, en dankzij verschillende routebestanden kun je jouw eigen avontuur samenstellen. Het is jouw unieke ontdekkingstocht, waarbij je het ultieme gevoel van vrijheid ervaart.

De movie