16 juli 2023|By Rene van der Horst

#39 Skopje

Was weer geen saaie dag. In ochtend afscheid genomen van de camping baas, gewoon een sympathieke vent die een maand geleden deze camping vanuit niets is opgestart. Je voelt/ziet de trots van een Kosovaar die met weinig er toch iets van probeert te maken.
Mooie lange klim door het grensgebied met Noord-Macedonië. Verrassend groene omgeving, zelfs wolken gezien, overal berg beekjes dus aan water geen gebrek vandaag. Leek wel op Zwitserland, er lag zelfs nog sneeuw op de toppen. Weer eens wat anders.
Ik kwam tijdens de afdaling in soort van autorace terecht, vrije klasse. Had geen idee of ze nog bezig waren en zij dachten denk ik ook dat ik meedeed, immers ik droeg ook een helm. Toen maar besloten om ook maar vol te gaan, nog tegenstander reglementair de vangrail in gejaagd…maar helaas net geen podiumplek.
Bij het inrijden van Skopje tot 2* aan toe door een zwerfhond achterna gezeten. Flinke adrenaline stoot, en uitschieters qua snelheid, heb geluk dat ik 2 achtertasjes heb hangen, waardoor iets meer afstand, pfff.
Mooie architectuur trouwens in Skopje. Kwam Lucas, Duitser, die ik gisteren op de Ferry ontmoette, weer tegen vandaag, echt toeval want weinig fietsers. Mooie pinten en hapje gedaan! Top dagje weer 😊